12-16
Aug

NVCA på Arendalsuka

Skal du til Arendal? Møt oss der! NVCA ved Rikke Eckhoff Høvding deltar i flere debatter og diskusjoner under Arendalsuka. Listen oppdateres fortløpende.

Internasjonal suksess – neste mål for IKT-næringen?

Norske IKT-bedrifter vokser raskt, men taper likevel markedsandeler internasjonalt. Det er en trend vi kan og må snu – men hvordan gjør vi det?

NVCAs Rikke Eckhoff Høvding deltar i paneldiskusjon med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, Telenor-sjef Sigve Brekke, Innovasjon Norges Elisabeth Svanholm Meyer og Liv Freihow fra IKT Norge.

  • Tirsdag 13/8, kl. 08.30-09.30
  • Sted: Castelle

Arrangør: IKT Norge, les mer her.

Revolusjonen er her. Hvilke norske bedrifter får lån i morgen?

Den teknologiske utviklingen har aldri gått raskere, samtidig vil den aldri gå så sakte som i dag. Mange bransjer har blitt snudd på hodet og store, etablerte selskaper har gått under.

Endringene har gjort at bankene nå tenker annerledes. Samtidig sliter gründere med finansiering og de får heller ikke lån fra bankene. Hvordan skal etablerte norske selskaper få lån i morgen og hvordan kan bankene hjelpe gründerne?

  • Tidspunkt: Tirsdag 13/8, kl. 16.00-17.00
  • Sted: DN-teltet

Arrangør: Danske Bank og Dagens Næringsliv. Les mer her.

Hvordan kan vi få flere kvinner inn i finansbransjen?

Når stadig flere kvinner tar plass i sentrale posisjoner i Norge er det bra for likestillingen, men også for virksomheten: Selskaper med kvinner i ledelsen i snitt leverer 47 prosent høyere avkastning på egenkapitalen enn de som ikke har det, viser McKinsey sin Women Matter-rapport fra 2017. Derfor er det viktig at finansbransjen henger med i timen og klarer å rekruttere de gode hodene av begge kjønn. I denne debatten spør vi hvorfor finansstudiet taper i konkurransen om å tiltrekke kvinnelige studenter, og hvordan finansbransjen generelt kan øke andelen kvinner.

  • Tidspunkt: Onsdag 14/8, 08.30–11.00
  • Sted: Thon Hotel Arendal, Plenumssal

Arrangør: Argentum. Les mer her.