Oxidane Venture blir medlem av NVCA

Oxidane Venture er et investeringsselskap fra Kristiansand som investerer i skjæringspunktet vann og teknologi. Nå har de blitt medlem av NVCA og her kan du bli bedre kjent med dem.

Hvem er Oxidane og hva investerer dere i?

— Oxidane Venture er et investeringsselskap fra Kristiansand som investerer i skjæringspunktet vann og teknologi, etablert av Steffen Pauschert og Even Ovnerud. Selskapet har en nordisk profil og investerer i tidligfaseselskaper.  

Hva skiller dere fra andre lignende investeringsmiljøer i Norge?

— Med vårt fokus på vann og teknologi, og spesial kompetanse innenfor finans/software og branding, er vi aktive investorer som bistår og risikoreduserer selskapsutviklingen for våre porteføljeselskap. Oxidane har egne utviklere med bred kompetanse innenfor font-end/back-end/it-arkitektur og AI. Oxidane utvikler også egne selskap sammen med dyktige gründere.

Hvordan har tidligfasemiljøet på Sørlandet utviklet seg den siste tiden?

— Vi opplever vekst i antall gründere og selskaper som henvender seg til oss med fokus på vårt segment. Dette representerer også inntrykket vårt i samtaler med andre aktører i regionen på andre segmenter. Oxidane Venture investerer primært med fokus på Norge, men har Norden som sitt geografiske nedslagsfelt. Dette gjør at vi får tilgang til en spennende dealflow.

    Hva er det mest spennende som skjer i deres region nå om dagen?

    — Den blå næringen står fremfor en stor transformasjon hvor kunnskap og kapital vil være drivkraften. Med den historie regionen har innenfor olje og offshore ser vi nye og spennende miljøer og spin-off’s som etableres innenfor (fornybar) energi, havbruk og disrupsjons-teknologi i havrommet. Det er ikke umulig at neste enhjørning kommer fra Sørlandet.