Startuplab blir medlem av NVCA

Tidligfaseinvestoren Startuplab blir medlem av NVCA. – Gründervennlige betingelser er helt avgjørende, forteller investeringssjef Gisle Østereng.

Sammen med Jens Christian Aune og Lise Fulland leder han Startuplabs investeringsteam. Selskapet har 16 øvrige ansatte i Oslo og Bergen. 

– Våre grundere nyter godt av å kunne få sparring, hjelp, og delta i workshops om finansiering, forretningsutvikling, go-to-market og team, forteller Østereng.

Startuplab betegner seg som en inkubator og tidligfaseinvestor for Norges mest ambisiøse teknologi-startups. Selskapet forvalter Founders Fund 1-4, der vellykkede gründere har stilt til veie kapital, tid og nettverk til å hjelpe nye og ambisiøse tech-gründere. 

– Vi investerer kun i norske selskaper, først og fremst tilknyttet inkubatorene våre i Oslo og Bergen, men også gjennom et nasjonalt akseleratorprogram, og av og til utenfor det også. Vi setter Founders First, og har etablert vår SLIP og aksjonæravtale som bransjestandarder i norsk tidligfase, sier han.

A picture containing indoor

Description automatically generated

Bygge substans

Startuplab investerer som regel mellom 1-3 millioner kroner i hvert selskap, og tar normalt mellom 5-15 prosentseierskap. I dag har selskapet knyttet seg til 25 industrielle partnere som er med å sparre med gründerne, og som gir gode tips og råd. 

– Vi opplever en dealflow som er bedre enn noen gang med tanke på både kvalitet og kvantitet. Stadig flere vellykkede gründere kommer tilbake og vil gjøre noe enda større, enda raskere, og enda grønnere.

Ifølge Østereng er det nå flere aktører i tidligfase og såkorn enn tidligere.

– Selv om mange selskaper lykkes med finansieringsrundene sine er vi veldig opptatt av å bygge substans i selskapene, gjerne i form av kunder, salgsvekst og partnerskap. Samtidig forsøker vi å hjelpe selskapene våre med å finne de riktige eierne, sier han. 

A group of people in a room

Description automatically generated with low confidence

Ser frem til å dele erfaringer

Startuplab ønsker å bli bedre kjent med stadig flere investormiljøer, samtidig som de håper å kunne bidra til et bedre økosystem og nettverk ved å dele erfaringer rundt gründervennlige betingelser.

– Her spiller NVCA spiller en viktig rolle, spesielt i arbeidet med profesjonalisering av bransjen og skape arenaer som vi ønsker å delta på. Vi gleder oss til å se hva vi kan få til sammen, både med NVCA og alle de andre medlemmene, avslutter Østereng.

Stikkord: medlemsintervju