European Innovation Council i Oslo

I går var Norsk Venturekapitalforening med da EU presenterte nye finansieringskilder for innovasjon- og vekstselskaper.

European Innovation Council (EIC) skal gi oss nye verktøy for å bygge bro mellom forskning og innovasjon, for å utvikle og skalere innovative norske bedrifter og for å mobilisere private investorer. Målet er at EU-midler i samarbeid med venturekapital og andre private kapitalkilder – skal øke europeisk innovasjons- og konkurransekraft.

Rikke Eckhoff Høvding holdt innlegg om det norske venturemarkedet og behovet for mer kapitalkraft bak norske vekstselskaper, og deltok i paneldiskusjon Signe Ratso fra EU-kommisjonen, Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli, Forskningsrådets Anne Kjersti Fahlvik og gründerne Kristian Berg og André Løvestam.

Bransjenettstedet Shifter var tilstede, og i artikkelen oppsummerer Håkon Haugli fordelene med EUs ambisøse satsning godt:

«– Vi har en yrende startupscene, og har flere nyetableringer enn både svenskene og danskene. Hipp hurra for det, men vår utfordring nå er å skalere. Det er mest naturlig for oss å gjøre det i Europa, og her får vi noen verktøy som gjør det lettere, sier han.»

Stikkord: nvca i debatt nvca innlegg venturekapital